top of page
Yazarın fotoğrafıİris Eryılmaz

The Last Of Us

Güncelleme tarihi: 18 Oca 2023

En beğenilen oyun olan The Last Of Us'ın dizisi bugün Amerika saati ile sabah 06.30'da gösterime girdi. Benim de uzun zamandır beklediğim diziyi büyük bir heyecanla izledim. Her pazartesi aynı saatte BluTv'de yayımlanacak dizinin ilk bölümü gayet iyiydi. Dizi, ilk oyunun hikayesiyle başlıyor. Daha virüsün başlarındayız ve Joel Ellie'i bulması için görevlendiriliyor.


Ben yavaştan dizi ve oyunun senkronizasyonundan bahsetmek istiyorum. The Last Of Us benim en sevdiğim oyun serisidir. Duygusallık ve hikaye olarak beni çok etkileyen bir oyundur. Dizisi ilk bölümden atmosfer olsun, oyuncular olsun ilgimi çekti. Dizi haberi ilk duyulduğu zaman en başta Pedro yerine Game Of Thrones dizisinden Nikolaj'ı uygun görmüştüm ama Pedro da tek başına kesinlikle Joel'e çok uymuş. Diziyi izlerken oyunun sahneleri aklıma geldikçe çok hoşuma gitmeye başladı. Gustavo Santaolalla'un orijinal oyun için yaptığı bestelerin kullanılması da benim çok hoşuma gitti. Oyundaki güzel detayları dizide görmek de diziyi ayrı bir havaya sokmuş. Mesela Ellie, oyunda bir kısımda Joel'i film izlemeye davet etmek istediğini söylüyor. Bahsettiği film de Curtis and Viper 2. Dizide de bu filmi izlemeleri hoş bir detay olmuş.


Oyunculuklar ve atmosfer çok hoşuma gitti. Devam bölümlerinde özellikle görmek istediğim birkaç sahne var. Aslında oyun çıkalı çok oldu ama yine de spoiler vermemek için bu sahnelerden bahsetmek istemiyorum. En azından şunu diyebilirim, Joel ve Ellie'nin, baba ve kız duygusallığını yakaladığı sahneler eğer dizide iyi işlenirse ciddi bir başarı elde edebilir. Benim yoğun duygular ile oynadığım ve severek incelediğim The Last Of Us ilk bölümünden bence yüksek puan aldı. Her detayını izlerken oyun sahnelerine şahit olduğum dizi bence şimdilik gayet iyi devam ediyor. Oyunlardan uyarlanan dizilerin veya filmlerin kötü olma laneti bu yapım ile kırılacak gibi. Her pazartesiyi merakla bekleyeceğim dizi umarım bu çizgisini korumaya devam eder. Dizi şimdilik benden 8/10 puan aldı. Pedro ve The Last Of Us birleşimi süper bir koordinasyon yakalamış.

52 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page