top of page
Yazarın fotoğrafıAlphan Karabat

Tech Öldü Mü? - Bad Batch 'e 3. Sezonla Veda Ediyor

Güncelleme tarihi: 2 May 2023



Bad Batch, Star Wars'un en beğenilen animasyonlarından biri olmayı başaran yapımlardandır. Yine Dave Filoni'nin yönettiği, 2021 Mayıs'ta Disney Plus orijinal içeriği olarak yayımlanan bu dizi bugün iki sezona sahip. İlk bölümü Clone Wars'un sonuna denk gelen bir zaman çizgisinden başlıyor. Fakat bu hikaye Clone Wars'u değil, diğer klonlardan üstün özelliklere sahip klonların sadece emirler için değil insanlık için de yaşadığını anlatan bir hikayeye sahip. İlk iki sezonda karakterlerimiz bir aile olduklarını hem imparatorluğa hem diğer klonlara hem de biz izleyicilere anlatıyor.


Tech Öldü mü?

Tech ve Bad Batch ekibi Clone Wars'un son sezonlarındaki gibi Bad Batch serisinde de aile olduklarını vurguladılar. Birçok savaşa girip Sithlerin elindeki yönetimi, İmparatorluğu devirmeye çalışan ve aynı zamanda ödül avcılığı yaparken yardıma muhtaç olan herkese yardım eli uzatıyorlar. Bu yapıları onları gerçek bir insandan ayırmıyor. Bu yönleri onları, sevdiklerini korumak için tehlikeye atabiliyor.


Tech ve ekibi, bir görevin ardından, teleferikle geri dönerken stormtroperlar tarafından sıkıştırılırlar. Bozulan teleferiği tamir etme görevi Tech'e aittir. Fakat Tech, tamir ettikten sonra geri dönemez ve yüksekten aşağıya, sisli yeryüzüne doğru düşer. Onun öldüğünün bir göstergesidir.


Tech öldü mü diye soracaksanız? Bence ölmesi gerekli. Bir aile için kendini feda etmiş bir ruhun olması diziye bir dram katacaktır. Fakat, Dave Filoni'yi tanıyorsam onu son sezonda geri getirecektir. Daha önceden dayanamayıp, diziden uzaklaştırdığı Eco'yu bile geri getirdi. Çalıştığı diğer dizilere bakacak olursak yine aynı durum söz konusu.



3. Sezonda Neler Bekliyoruz?

Son bölümde Omega'nın tek kadın klon olmadığını öğreniyoruz. Daha önceden de farklı özellikler gösteren klonlarda kadınlar olduğunu anlarız. Son sezonda yine bir aile dramı izleyip, aslında Wrecker, Hunter, Tech ve Crosshair'ın gizlediği bir 99. koğuşun eski üyesi olduğu ortaya çıkacak gibi geldi. Tabii bu çok lazım bir bilgi olsaydı büyük ihtimal Omega bilirdi. Omega taraf değiştirebilir mi? Crosshair geri döner mi? Tech yaşıyor mu? Hepsini sonraki sezon göreceğiz.



Teorilerinizi bizimle paylaşın ✌🏻


 
169 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page