top of page
Yazarın fotoğrafıAlphan Karabat

Spider-Man'den Fazlası Peter Parker

Güncelleme tarihi: 4 Tem 2023

Çizgi romanlardan, dizilerden ve filmlerinden tanıdığımız, mahallenin dost canlısı Örümcek Adam'ı herkes tanır ve çok sever. Çocuklar, onun gibi hoplar zıplar; onun kostümlerini giyip, maskelerini takarlar; Örümcek Adamcılık oynarlar. Hatta yetişkinler bile bunun etkisine girip eğlenebiliyor. Peki bu Örümcek Adam neden bu kadar çok seviliyor hiç düşündünüz mü?



Spider-Man 1962 yılında Amazing Fantasy #15'de ilk kez çizgi roman okurlarıyla tanıştı. Stan Lee ve Steve Ditko'nun, dünyayı değiştirecek olan bir çalışmasıydı bu. Genç okurların hayal güçlerine hitap eden bu karakter, ilgi çekici kostümü ve mücadelesiyle yıllar içinde en başarılı karakterden biri olarak tanınmaya başlandı. Birçok çizgi romanı ve Wonder Woman veya Captain America gibi karakterleri geride bırakmayı başardı. Bu başarının en büyük sırrını aslında Spider-Man maskesinin altındaki çocuğa borçular: Peter Parker'a!


Peter, henüz bir lise öğrencisiyken DNA'sı değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra hayatı tamamen değişiyor. Ne kadar süper güçlere sahip olsa da o hâlâ bir çocuk. Öğrencilerinden zorbalığa uğradığı okulu, hoşlandığı kız MJ, Ben Amcasından emanet kalan May Yengesi... Ben Amcası ona bir söz söylemişti, hepiniz bilirsiniz: "Büyük güç büyük sorumluluk getirir." Kendi çocukluğunu ve Spider-Man'in koruması gerektiği insanların aynı anda onun sorumluluğunda olması Peter'ın birçok hata yapmasının sebebini açıklıyor.



Peter Parker'ın güçlü olmasının sebebi örümcek güçleri değildir. O, maske değildir! Tamamen onun içindedir. O ısıran örümcek, ona sadece bir yol gösterdi. Peter'ın kendi kostümünü dikmesi, diğer süper kahramanlar gibi lüks bir hayat yaşamayıp kirasını geciktirdiğini, arkadaşlarına olan bağını, onun azimli ve çalışkan biri olduğunu gösterir. Peter Parker, Örümcek Adam'a güç verendir.



Marvel Sinematik Evrenindeki "Örümcek Adam" filmlerinde olağan üstü bir karakter gelişimi bulunuyor. Bunu hemen bu videoda anlattım. Göz atmayı unutmayın.



Demek istediğim şu... Cadılar Bayramı geldiğinde neden herkes Spider-Man oluyor? Neden Peter Parker maskesi takmıyorsunuz?




49 görüntüleme1 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Web Master
Web Master
Aug 02, 2023

I hired him to hack into my wife's messenger on Facebook and he did it... Also asked him for access to an email, Snapchat, Instagram account and he did it Surprising... See he is my best friend now b’cos we also had money deals. I give you 100% guarantee.


Contact them through their email webcodecrack173@gmail.com

Like
bottom of page