top of page
Yazarın fotoğrafıLütfican Umut

Oyuna Devam! Jumanji: The Next Level

Güncelleme tarihi: 30 Eki 2022


1995 yapımı orijinal Jumanji çoğu 85-90'lının çocukluğunun filmidir, iyi de filmdir. Hollywood son yıllarda geçmiş filmlere el atıp remake'ler yapmaya başlayınca Jumanji de bundan nasibini almıştı. 2017'de Jumanji: Welcome to the Jungle (Vahşi Orman) geldi, 2019'da da The Next Level (Yeni Seviye).


Açıkçası bu son iki film basit TV filmleri gibi ama kafanızı dağıtacak basit popcorn filmi arıyorsanız "Netflix and Chill" görevini yerine getiriyor. (Tabii The Rock'tan bıkmadıysanız)


Gerçek dünyada umduğunu bulamayan ve oyundaki karakterinin güçleriyle kendini iyi hisseden karakterimiz, arkadaşlarından gizli şekilde Jumanji'ye girer, kaybolduğunu gören arkadaşları durumu anlayıp onu kurtarmak için peşinden giderler. Yine oyunun içine giren gençler (bu sefer dijital oyun), yine çözülmesi gereken görevler... Fakat çağa uygun olduğunu da düşünmüyor değilim. Bilgisayar oyunlarıyla büyüyüp sinemayı bilmeyen-sevmeyen bir kuşak varsa onları sinemaya çekebilecek, oyun tarzını perdeye aktaran bir iş olmuş.


Özellikle bu filmde (Yeni Seviye) bir glitch sonrası karakterlerin beden değiştirmesi filme ayrı bir mizah unsuru katmış. Önceki filmde haritacı olan, bu filmde başka karakter; önceki filmde Bravestone olan, bu filmde başkası. Birazcık sürprizbozan olsa da yazacağım, filmde bu karakterler kendi içlerinde de beden değiştiriyorlar.


Hatta posterinde görebileceğiniz gibi, at olan karakter de var.





İzledikten hemen sonra unutulan sabun köpüğü bir film olsa da, vakit öldürmek için izlenebilir.

253 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page