top of page
Yazarın fotoğrafıAlphan Karabat

Loki 3. Sezon Gelecek Mi? Loki Bitti Mi?

Güncelleme tarihi: 3 Oca

Marvel'ın en başarılı Disney Plus serisi olan Loki 2. sezonun son bölümü 10 Kasım 2023'te yayımlandı. İlk sezona göre izlenme oranları düşse de yine en harika yapımlar arasında yer almayı başardı. Sürekli hayranları tarafından dillerde.

İlk sezonda Kang'in (Fatih'in, Geriye Kalanın; birçok ismi var) gerçekten çok güçlü varlık olduğunu ve her şeyi yapabildiğini görmüştük. Ant-Man and The Wasp : Quantumania filminde de Kang'in 616 varyantıyla tanışmıştık. Fakat kendisi sürgündeydi ve çoklu evrenleri yönetebilen 616 evreni kahramanları tarafından kolayca yok edilebilmişti.


Loki'nin ikinci sezonunda da Profesör Timely ile tanıştık. Bu sayede Kang'in varyantlarının nereden geldiği, nasıl yetiştiği konusunda da bilgimiz oldu. Kang'in yenilmez olmadığını da öğrendik. Önemli olan sadece zaman... Zamanın nasıl işlediğini anlayınca her şey mümkün hale geliyor. Bu andan itibaren biraz spoilerlı konuşacağım, bilginiz olsun.


İlk sezonda Kang'i ve TVA'nın ne olduğunu öğrenmiştik. Çoklu evrenlerin, korkutucu derecede fazla olduğu ve bunların düzeninin çok önemli olduğunu bizlere sunmuşlardı. İkinci sezon, bu düzen bozulduğunda neler olacağını bizlere gösterdi. Aslında tamamen 616 evreninde göreceğimiz Secret Wars'a bir hazırlıktır bu. Evrenlerin birleşmesi ve sonucunda neler olacağı bizlere sunulacak. Loki'nin yaratıcı ekiplerinin yaptığı açıklamaya göre;"1. sezon hikayenin yarısıydı, 2. sezon da diğer yarısı. Bizim için tamamlandı. Sonrası ne olur bilmiyoruz."


Hep, Loki'nin 616 evrenine dahil olacağını düşünürken şimdi bu biraz zor gibi görünüyor. Dizinin sonunda, zamanda kayma sorununu çözen Loki, artık uzay ve zamanı bükebildiği için Kang'in tahtına geçti. Tüm zaman çizgilerini kendi eliyle güvende tuttuğu hâle büründü Loki. Artık, evrenlerdeki insanlar ölmüyor ve Kang'in soykırımı sona ermiş durumda. Hatta artık bahsedilen sonsuz Kang varyantları da yetişmiyor. Dediğim gibi artık taht Loki'de.



Benim görüşlerime göre Kang Dynasty filminde büyük bir ayaklanma olacak. Quantumania filminde ölen Kang varyantı çok dikkat çekmişti. Çoklu evrenleri yöneten bu evrenden korkmuştu Kangler. Hatta sadece Kangler değil TVA'da da raporlandı bu. Dizinin sonunda Mobius'un hazırladığı rapora göre 616 evreninde bir Kang varyantı olay çıkartmış. Bu, ya AntMan filmine bir göndermeydi ya da Kangler 616 evrenine savaş açmış durumda; Avengers'ın beşinci filmindeki savaş yaşanıyor olabilir. Bunu erkenden gördüler. Çünkü istedikleri evrenin istedikleri zamanına gidebiliyorlar artık.



Evrenlerin birleşmesinin korkunç olduğunu söylemiştim, fakat bu olacak biliyorsunuz. Hatta bunun hazırlığını The Marvel filminin sonunda gördük. Aynı, No Way Home filmindeki gibi yırtıklar oluştu ve evrenler arası geçişler başladı. 616'dan başka bir evrene geçen Monica'yı izledik. Orada yaşayan süper kahraman annesi Cap Rabuae ile karşılaştı. Bizleri şaşırtan olay bu değil, yanında bir X-Men olmasıydı. Beast bizlere merhaba dedi.



Yeni evrenler yeni kahramanları bir araya getirecek ve harika savaşlar çıkacak. Bozulan evrenleri düzeltmesi için de One Abone All gelip Marvel Evrenini yeni düzenine sokacak. Böylece sıfırlanmış film evreni de elde edeceğiz.


Başlıktaki sorunun cevabını vereyim. Loki 3. sezon bence gelmeyecek. Gelmemesi gerekiyor zaten.





3.695 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page