top of page
Yazarın fotoğrafıSu Evci

The Crown 5. Sezonda Görmek İçin Heyecanlandığımız Şeyler

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2022


The Crown'un en yeni sezonuna saatler kala, bu sezon 90'ların tarihi olaylarından hangilerinin ön plana çıkacağı konusunda heyecanlanmadan edemiyoruz. Fragmanda gördüğümüz gibi, arka planda çalan Bittersweet Symphony ile (ki bu çok güzel ve akıllıca bir şarkı seçimi) Windsor Castle Yangını'nın kesinlikle bölümlerden birinde yer aldığını görebiliyorum. Martin Bashir'in Prenses Diana ile ikonik Röportajı yeniden canlandırılıyor ve son olarak Di'ın İntikamı Elbisesi, fragmanda bile en popüler ve ikonik anlardan biri olmaya devam ediyor.




6. sezon sonuncu sezon olduğu ve yine aynı kadroyu barındıracağı için, yeni oyuncu kadrosuna hoş geldiniz diyorum. Elizabeth Debicki, Diana'yı oynayacak ve ilk resmi fotoğrafları gördüğümde Di ve Debicki arasındaki benzerlik karşısında ne kadar şok olduğumu söylediğimde aşırı tepki vermiyorum. Anlayabileceğiniz gibi, Diana'yı, hayırseverliğini ve cesaretini seviyorum; bu yüzden Kraliçe'ye geçmeden önce onun hakkında konuşmalıyım. 90'larda Diana güvenini kazanıyor ve bir kez daha kurallara meydan okuyor. Geçen sezon AIDS hastasına sarıldığını zaten görmüştük, şimdi onun eski bir kraliyet üyesi ve boşanmış bir kadın olarak yeni insanlarla flört ettiğini, o zamanlar bir kraliyet için "çok fazla" sayılabilecek şık anlarını, oğullarıyla kaliteli zaman geçirirken normal bir çocukluk geçirmeleri için çalışmasını ve her zaman olduğu gibi hayırseverliğini göreceğiz. Kişisel hayatı hakkında birçok bilgiyi ortaya çıkaracak; yeme bozukluğu, "kalabalık" evlilik ve kendine zarar vermesi gibi özel bilgilerini açıklayacak. Kraliyet ailesi gibi insanların bu rahatsızlıklara sahip olabileceğini ortaya çıkardığı için öncü olduğunu düşünüyorum. Ve Charles'tan öç almak için o elbiseyi giymesine bayılıyorum, çok korkusuz ve cesur. Not: Umarım bir şekilde Depeche Mode'un "New Dress" şarkısını çalarlar. İnsanların dünya sorunlarından ziyade Diana'nın o gün ne giydiğini merak etmeleri hakkında bu şarkı. (Bana şarkıyı öğrettiğin için teşekkürler baba.)




Tek endişem, Martin Bashir Röportaj sahnesi. Gerçeğinin birebir aynısı olacağına eminim ama internette gördüğüm kadarıyla insanlar Diana'nın sahnedeki duruşundan endişe duyuyorlar. O her zaman üzgün ve sakin bir yapıya sahipti ama insanlar Debicki'nin Diana'sının o sahnede kendinden çok emin göründüğünü söylüyorlar. Ne dediklerini anladım, aşağıdaki gifi görebilirsiniz. Ama fragmandan sadece 2 saniyelik bir sahne, tüm sahnenin nasıl oynanacağını bilmiyoruz. Debicki'nin harika bir iş çıkardığından oldukça eminim, sesinde ve beden dilinde Diana'nın özünü görebiliyoruz. Bu yüzden onu göreceğim için çok heyecanlıyım.


"Her şeyi farklı yapıyorum çünkü bir kural kitabına göre gitmiyorum, çünkü kafadan değil kalpten yönetiyorum" -Prenses Diana, 1995



Şimdi, Kraliçemiz hakkında konuşalım. Bazılarınız onu Harry Potter'daki olağanüstü korkunç Dolores Umbridge olarak tanıyabilir, ancak sinemaseverler onu anında tanır. Claire Foy ve Olivia Colman gibi harika bir aktris. Fragmandan gördüğümüz kadarıyla bir kez daha mest olacağız gibi. Özellikle izlemek için çok heyecanlı olduğum bir sahne, onun "Annus Horribilis" sahnesi. Çocukları boşanırken (Kilise için olağanüstü bir kelime) ve Windsor yangınından sonra, 1992'nin kendisi için en kötü yıl olduğunu ilan etti. Prenses Diana'nın cesur açıklamalarına ve oğlunun Camilla Parker-Bowles ile devam eden ilişkisine nasıl tepki vereceği konusunda da heyecanlıyım. Artık daha yaşlı ve daha akıllı olduğuna göre, Başbakanlara karşı da daha güçlü bir Kraliçe görmeye hazırım.


“1992, zevkle geriye dönüp bakacağım bir yıl değil. Muhabirlerimden birinin sözleriyle, bu yıl, Annus Horribilis yılı” -Kraliçe, Hükümdarlığının 40. Yıldönümü, 1992



Prens Charles ve Camilla'yı görmeye o kadar hazır değilim. Önceki sezonu izlerken çoğu zaman sinirlerimi bozdular ve fragmana ve tarihsel verilere dayanarak korkarım ki onlara tekrar katlanacağım. Ama olay şu ki, onlar aktör olarak mükemmeldiler ve sadece işlerini yapıyorlardı. Artı olarak, Josh O'Connor neredeyse Prens Charles'a sempati duymamı sağlıyordu; bu yüzden Dominic West'in benim için aynısını yapıp yapmayacağını merak ediyorum. Nedenini bilmiyorum ama Prens Philip'i seviyorum, onu görmek de bir zevk. Ayrıca dört gözle beklediğim şey, oyuncu listesinde adı olan Peter Townsend'i (Prenses Margaret'in 1. Sezondan sevgilisi), Prenses Margaret'in kendisini, Dodi Fayed'i (Diana'nın sevgilisi) ve Kraliçe'nin diğer çocuklarını daha fazla görmek.





Günümüze yaklaştıkça, Diana'nın trajik ölümü gibi bazı olayları göstermek için ne kadar ileri gitmeye istekli olduklarını merak ediyorum. Netflix'in, William ve Kate'i oynayanları duyurdukları için dizinin yakın tarihe geleceğini biliyoruz. Diziyi 6. Sezondan sonra bitirmek bence doğru bir karar çünkü tarihler yaklaştıkça aynı nostaljik hissi vermiyor ve tarih gibi gelmiyor. Ancak, bazı asi Prens Harry sahneleri ve skandallarını görmeyi çok isterim. Umarım 6. Sezona geldiğimizde gösterirler. Dizi ilk başladığında, 5. Sezondan sonra biteceği kararlaştırılmıştı. Sanırım daha fazla storyline izleyeceğimiz için şanslıyız. Di'ın ölüm kısmına gelince, çok dikkatli yapılmalı. Kraliyetten başka kimse gerçeği bilmiyor, bu yüzden gelecek sezon için Yazarlar Odasına dualarımı gönderiyorum. Her iki tarafa da saygı duyarak bu durumu nasıl işleyeceklerini de merak ediyorum. Her neyse, The Crown, daha önce tartışmalı sahne göstermedi değil, onlara bir şey olmaz.




Son olarak, dizinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı umurumda değil. Charles ile Camilla arasındaki görüşme sayısının 40 yerine 2 olması da umurumda değil. Bu eğlence sektörü ve ben tüketiyorum & zevk alıyorum. Bazıları tarihi kısmını seviyor, bazıları da dramayı. Gerçek insanların hayatları anlatılıyor, bunu biliyorum. Ama halkın gözü önündeyken korkunç şeyler yapıyorlarsa, sanırım yapacak bir şeyimiz yok. Dediğim gibi, bu eğlence sektörü ve biz de dramayı seviyoruz.



Su Evci nsuevci@gmail.com




493 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page