top of page
Yazarın fotoğrafıİris Eryılmaz

Hanedanlığa Veda: Succession

Güncelleme tarihi: 14 Haz 2023

Bir aile şirketine ve Amerika'nın en büyüğüne veda ediyoruz. Her güzel şeyin bir sonu vardır. Roy ailesine ne kadar güzel diyebiliriz o belki muamma, fakat kocaman bir süreci beraber atlattık. Zor ve iz bırakan bir veda oldu. Bu sezon ve bölüm beni zaman zaman mutlu etse de zaman zaman da üzdü. Belki final daha farklı olabilirdi.


İlk bölümlerden ve karakterlerin gelişiminden başlamak istiyorum. Bu sezona başlamadan önce fragmanlardan çıkardığım ilk şey şu oldu: "Roy ailesi duygusal bir darbe alacak". İzlediğimiz en duygusal ve ağır sezondu. Logan'ın ölümü, kardeşlerin sürekli birbirlerine ihanet etmesi... Aslında klasik bir Roy ailesi olsa da Logan'ın hayatını kaybetmesi bu akışı daha duygusal bir yere taşıdı. İlk bölümlerde Shiv, Kendall ve Roman şirketi satıp satmamak konusunda ikilem yaşıyorlar. Şirketi üçlü olarak devam ettirip yönetimi ele almak istiyorlar. Tabii, Logan bu duruma her zamanki gibi karşı çıkıyor. Her şey alevleniyor derken, Logan'ın çocuklarına karşı alevlendiği anda üzücü bir haber alıyoruz. Maalesef Logan hayatını kaybediyor. Dizinin en büyük kırılma noktası bu. Bundan sonra kardeşlerin ihanetleri başlıyor.


Logan eğer hayatını kaybetmeseydi bu sezonda Roman'ın büyük bir dönüş yapacağını düşünüyordum. Özellikle diğer kardeşlerine göre babasına daha çok bağlı. Cenazede yaşadığı duygusal anlar ve sonrasındaki tepkilerinden de bunu anlayabiliyoruz. Diğerlerine göre daha ağır bir duygusal süreç yaşıyor. Sevinçli bir gün olan Connor'ın düğünü ile beraber ölüm haberiyle sağlam bir darbe alıyor.



Duygulardan yavaşça uzaklaşarak biraz daha şirkete geçelim. Logan'ın en büyük amacı ATN'i Gojo'ya vermek. Fakat Roy kardeşler bu duruma karşılar. Mattson'ı ve ekibini ziyaret ettiklerinde, Logan'ın bu kararının olumsuz olacağını düşünüyorlar ve satmamaya karar veriyorlar. Fakat tek başlarına buna karar vermek pek katkı sağlamıyor. Bu süreçte şirketin başında Kendall ve Roman yer alıyor. Shiv de onların üçüncüsü olmamak için Roman ve Kendall'ın arkasından Mattson ile bir anlaşma sürdürüyor. Buraya kadar aslında en aşkın anlardayız. Devamında ise asıl olaylar başlıyor. Bir diğer bahsetmek istediğim şey ise, Logan'ın eski vasiyetinde Kendall'ın ismini yazması. Kendall'ın ismi 2. sezonun bitişine çok güzel gönderme olmuş. Bahsettiğim gönderme; Kendall'ın hapse girmek istememesi ve suçu babasına attığı sahnede Logan'ın ekrana bakarak gülmesi.


Nicholas Britell'in eşsiz besteleri ile devam eden sezonumuz, iyi bir ikinci darbe ile sarsıldı. Shiv'in seçim gecesi Kendall ve Roman'a ispiyonlanması. Aslında yine klasik bir Roy kardeş ihaneti, ama bu ihanetin ifşalanması sanırım Shiv'in gözünü açan ilk adım oldu. Bu aşamada, en başta Mattson'dan uzaklaştı ve Tom ile arası bozuldu. Mattson ile samimi olması Shiv'in, Mattson'daki kalıcılığını uzattı. Hatta kendisinin, şirketin başına geçeceğine de inandı; fakat olmadı. Üstüne, Tom'dan da darbe alınca her şeyi üst üste yaşadı. Ama bence bu sezonun Roman'ı, Shiv oldu. Sürekli olarak faz değiştirdi. Özellikle en son sahnede Kendall ve Roman'a iyi bir darbe atarak imzasını da atmış oldu. Yani aslında Tom'u, Shiv'in kendisi tahta yerleştirdi.


Bir yandan Shiv'in bu hamlesi, Tom ve Mattson'ı daha kolay alt etmek olarak anlamlandırılabilir. Kendall ve Roman ile sürekli git gelli ve ihanet üstüne kurulu ilişkileri var. Fakat Mattson ile daha yeni bir ilişkileri var ve onları bu konuda alt etmek daha kolay. Tom ise büyük bir istisna oldu.


Shiv'in hamileliği, Tom ile nefret ve aşk ilişkilerini alt üst etti. Roy kardeşlerden bile daha şiddetli bir ilişkiye döndü. Son olarak, Tom'dan bahsetmek istiyorum. Tahmin ettiğim oldu ve Tom şirketin başına geçti. Greg bile bu sürecin dışında kaldı. Aslında Tom'un bu hamlesi tahmin edilebilirdi, fakat garip bir nefret toplayarak bitirdi diziyi. Belki de kendisinden beklemediğimiz bir hamle olduğu için olabilir.


Kısacası bu sezon çok sürpriz darbeler aldı. Epey şaşırdığımız anlar da yaşandı; ama sonunda, Logan'ın hanedanlığı son buldu. Biz de bunu bekliyorduk. Nicholas Britell'in besteleri, son ses dinlenerek yavaşça veda ediyoruz. Bu güzel dört koca sezon için teşekkür ediyorum. Succession gibi kaliteli dizilere hasret kaldık. Umuyoruz ki HBO bu kalitedeki yapımlarına devam eder.

58 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page