top of page
Yazarın fotoğrafıAlphan Karabat

Galaksinin Koruyucuları (Noel Özel Bölümü)

Güncelleme tarihi: 26 Kas 2022

Marvel Studios Special Presentation, Marvel’ın minik hikayelerini anlattığı kısa filmler olarak yayımlanmaya başladı. Werewolf by Night’ın ardından, “Guardians of The Galaxy: Holiday Special” filmi de Disney Plus’ta yayımlandı.



James Gunn’ın yönettiği bu kısa film, her zamanki gibi eğlenceli ve komikti. Tam bir noel aile filmi yapmışlar. Kevin Bacon’ın Dünya’dan kaçırılıp Knowhere’e getirilmesi ve orada Peter Quill’e, Dünya’daki Noel günlerini hatırlatan parti hazırlanması çok güzeldi. Böyle tatil temalı bir film, Marvel filmlerindeki ilk kötü adam olmayan bir filmi ortaya çıkartmış oldu. Bu kısa film, asıl filmlerin arasını dolduran bir tatil filmi olsa da bence MCU’ya çok katkısı olan bir filmdi.


Filmin özetini vermek yerine içerikte yer alan unsurları konuşmak istiyorum. Öncelikle birkaç karaktere değinelim. İlk filmde karşılaştığımız bir karakter vardı: Köpek Cosmo! Bu bir eastereggdi. Bu kısa filmde ise onun hala yaşadığını hatta çok akıllı bir köpek olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda konuşabilen bir tasması varmış.


İkinci olarak Groot’tan bahsedelim. Groot artık daha büyük ve güçlü. Ergenlik çağını atlattığını fark ediyoruz. Gelişen Groot, aynı bitkiler gibi çok hızlı büyüyor. Daha da irileşen vücuduna bakacak olursak, Galaksinin Koruyucuları’nın üçüncü filminde King Groot görebiliriz. Karakteri bilmeyenler için görselleri bunlar…



Mantis karakteri beni çok şaşırttı. Filmin başında, daha önceden Drax’a bahsettiği bir sırrını öğreniyoruz. Mantis, Ego’nun kızıymış. Yani Peter ile kardeşler! İşte bu yüzden filmde Mantis, abisi Peter’a noel sürprizi yapmak için Dünya’ya gidiyor.

Film çok dolu değildi. MCU’yu etkileyecek olaylar, sadece anlattığım Groot ve Mantis’in çevresinde gelişen hikayelerdi. Bu kısa filmi izlememekle bir şey kaçırılacağını sanmıyorum. Asıl filmde bunun özetini geçeceklerine eminim.



İçeriğin dışında biçimini yorumlamam gerekirse, filmin senaryosunu birazcık başarısız buldum. Beklentim daha büyüktü, maalesef beklentimi karşılamadı. Filme yerleştirilen genel kültürden alıntılar ve espriler yine çok fazlaydı. Tabii, Marvel filmlerinin tümüne hâkim olanlar için daha da ayrıntılı espriler yer alıyordu. Bunları anlayanlar için film eğlendirici bir hal alsa da filmde bir kötü karakterin bulunmaması ve engellerin zorlayıcı olmaması çok sıkıyor izleyiciyi. Senaryodaki basit diyaloglar da çok dikkat dağıtıyordu diyebilirim. Çekimlerinden bahsetmem gerekirse diğer filmlere göre çok daha gerçekçiydi. Ama sadece Dünya’daki sahneler. Çünkü gerçek mekanlar sahne olarak seçilmiş. Kamera ve ışıklar diğer filmlere göre çok farklıydı bu yüzden. Knowhere meydanındaki sahnenin bir kısmı gerçek, bir kısmı CGI. Çok iyi incelediğimizde bazı dekorların köpük olduğu o kadar anlaşılıyordu ki, Marvel’ın artık bütçeyi gerçekten kıstığını düşünmeye başladım. Dekorlar gerçekliği kıran unsurlardan biriydi.


 

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page