top of page
Yazarın fotoğrafıAlphan Karabat

Galaksinin Koruyucuları 3 - Şarkıları, Soundtracks


Galaksinin Koruyucuları, Marvel’ın en renkli yapımlarıdır. James Gunn’ın ruhunu yansıttığı bu seride, sadece görsel şölen yaşamıyoruz; kulaklarımıza da bayram yaşattığımız bir film serisi bu. James Gunn her zaman olduğu gibi bu filmde de harika şarkılar seçmiş. Önceki filmler 1988’de Dünya’dan ayrılan Peter’ın müziklerine sahipti. Bu sebepten dolayı 70’ler ve 80’ler müzikleri ağırlıklıydı ilk iki filmde. Infinity War ve Endgame zamanı Dünya’ya gelen Star Lord (Peter Quill), 2000’lere kadar yeni müzikler keşfedip tekrar uzaya çıkmıştı. Bu filmde de harika müzikleri dinliyoruz. Seçtiği müziklerin, Dünya’ya olan özlemini ve ailesini yansıttığı besbelli.


"Creep (Acoustic)" by Radiohead (1993) – Açılış sekansında, Knowhere sahnesinde çalmaktadır.







"Crazy on You" by Heart (1975) – Adam Warlock’un Knowhere’e uçarak geldiği sahnede Rocket Rakun’a saldırırken çalar.





"Since You've Been Gone" by Rainbow (1979) – Rocket’in yaralanıp Galaksinin Koruyucularının onu kurtarmaya çalıştığı sahnede çalar. Aynı zamanda bu şarkı fragmanda da yer almıştır.




"In The Meantime" by Spacehog (1995) – Bu şarkı, Galaksinin Koruyucularının, Orgoscope’a sızmaya çalıştığı sahnede çalmaktadır. Aynı zamanda Aralık 2022’deki fragmanda da yer almıştır.




"Reasons" by Earth, Wind & Fire (1975) – Orgoscope’ta Groot’un savaştığı sahnede çalar.






"Do You Realize??" by The Flaming Lips (2002) – Galaksinin Koruyucuları, Counter-Earth Gezegenine giderlerken dinleriz.






"We Care a Lot" by Faith No More (1985) – Bu şarkı Counter-Earth gezegenine girdiklerinde çalar.






"Koinu no Carnival (From Minute Waltz)" by Ehamic (2018) – Bu şarkı Peter, Nebula ve Groot’un High Evolutionary’e giderken bindikleri arabanın radyosunda çalmaktadır.




"I'm Always Chasing Rainbows" by Alice Cooper (1976) – Bowie’de (Uzay Gemisinde) çalmaktadır. Rocket komada yatarken, Galaksinin Koruyucuları ise High Evolutionary’a gitmiştir.




"San Francisco" by The Mowgli's (2012) – Gamora Bowie’yi uçururken çalar. O sahnede zorla yere iner ve az daha Groot ve Peter’ı ezecektir.





"Poor Girl" by X (1983) – Knowhere’deki kumar sahnesinde çalar.







"This Is the Day" by The The (1983) – Galaksinin Koruyucuları, High Evolutionary’den Nebula, Mantis ve Drax’ı kurtarmaya gittiği sahnede çalar.





"No Sleep Till Brooklyn" by Beastie Boys (1986) – High Evolutionary’de savaş sekansında çalar.






"Dog Days Are Over" by Florence + the Machine (2008) – Filmin sonlarında yer alır. Knowhere’de meydanda herkes son bir kez kutlama yapar. Hatta bu sahnede Drax bile dans eder.




"I Will Dare" by The Replacements (1984) – Credits’te çalar.







"Come and Get Your Love" by Redbone (1974) – Rocket’in görevlerinden birinde çalar. Herkesin bildiği bir şarkı çalmak istediğini söyler. Bu şarkı aynı zamanda senaryoya bir son sözdür diyebilirim. Seride çalan ikinci şarkı aynı zamanda serinin sondan ikinci şarkısı olmuştur.

"Badlands" by Bruce Springsteen (1978) – Son şarkıdır. After credits sahnesinden hemen önce çalarak, Peter’ın doğduğu zamana göndermedir.





 
1.921 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page