top of page
Yazarın fotoğrafıTaha Korkmaz

Büyük Balık: Hayal Gücü Zenginliğini Gerçekliğin Dar Alanına Tercih Eden Film

Büyük Balık, hayal gücü zenginliğini gerçekliğin dar alanına tercih eden ve bu yolla ölümsüzlüğe erişen insanların hikayesini konu alan bir fantastik dramadır.

Tim Burton'ın diğer filmlerinden de aşina olduğumuz bu fantastik hikayeler bu filme de çok güzel etki etmiş. Alis filmleri başta olmak üzere her filmini ayrı bir sanat eseri olarak gördüğüm Tim Burton imzalı bu duygu yüklü filmi sadece hayal gücünün önemini bilenlere öneriyorum.

Film, Edward'ın bir nehrin ortasında durmuş, tüm gücüyle devasa bir balığı yakalamaya çalışması ve alyansını balığı yakalamak için yem ederken açılıyor. Edward aşık olduğu kadın için her şeyi yaptığını ve istediğini elde ettikten sonra da onlara nasıl tanıştınız diye soranlara güzel bir hikaye anlatmak için gördüğü rüyalar ile birlikte karşısındakinin hayal gücünü zorlayan hikayeler anlatır.

Büyük Balık, cesur renkler, büyük anlarla dolu ve estetiğinde sessiz bir kalite saklı olan bir filmdir. Dünyayı Edward'ın akıl almaz yaratıcılığından görüyoruz. İzlerken kafayı yediğiniz ve bunu da yaşamamıştır dediğiniz ne varsa çıkan bir hayal gücünden bahsediyoruz. Edward bize geçmişten hikayeler anlattığı için sürekli geçmişe dönüş sahneleri olan hoş, parlak ama bir o kadar da puslu, kasvetli ve asla ulaşılamayacak gibi duyguları aktaran sahnelere sahip bir film.

Edward'ın fantezi hayatında ters giden bir şeyler var; sanki ona tanık olmamız gerekiyor ama biz tanık olmaktan öte içinde yaşıyoruz. Filmin şimdiki zamanda geçen sahneleri, siyahlar, griler ve renksiz beyazlar gibi donuk renklerle çekilmek zorunda kalınmış. Bu da Edward'ın anlattığı renkli ve akıl almaz hikayeler yüzünden oluşan ufak bir defo diyebiliriz.

27 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page