top of page
Yazarın fotoğrafıecenur özdilli

Bize Çıkan Yollar: DASH & LILY

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2023



‘Bize Çıkan Yollar’ 2020 yılında Joe Tracz tarafından yapılan, 1 sezon, 8 bölümden oluşan bir romantik, gençlik dizisi. Dizinin bölümleri 20-30 dakika aralığında. Dizi aslında, David Levithan ve Rachel Cohn’un yazdığı bir kitap serisinden uyarlanıyor. Yani dizinin 2. sezonu olabilecek iken, Netflix’in istememesi üzerinde dizinin yeni sezonu çekilmiyor.


Christmas ve romantik içeriğini bir arada görünce muhtemelen aklınıza nefretle başlayan aşk, şımarık zengin şirket çocuğu, sakar güzel kız vs geliyor. Evet Christmas içeriklerinin çoğunun klişe bir hikayesi olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu diziye baktığımızda aslında diğerlerinin aksine, ütopik olmayan bir konuyla masalsı bir aşk hikayesi işleniyor. Gerçek hayatta karşımıza böyle bir şansın çıkacağını düşünmesem de en azından yapılabilecek en gerçekçi şekilde önümüze sunuluyor.


Dizi, kitapları ve yazmayı çok seven iki liselinin, kırmızı bir defter sayesinde birbirlerini görmeden tanışmasını anlatıyor. Kitapları çok seven Dash, kitapçıda gezerken raflar arasında kırmızı bir defter bulur ve içerisinde isimsiz bir not görmesinin ardından Lily’nin notuna cevap verir. Lily ve Dash, kırmızı bir defter üzerinden birbirlerini tanımaya çalışırlar ve cesaret oyunları oynarlar. Birbirlerini görmedikleri halde, yavaş yavaş birbirlerine âşık olmaya başlarlar.



Annesi ve babası boşanmış olan Dash, annesinin ve babasının Noel’de yurt dışı planları olduğunu öğrenince annesine babasında, babasına da annesinde kalacağını söyleyerek hiç sevmediği Noel’i yalnız geçirmeye karar verir. Lily ise Dash’ın tam tersine, Noel’i ailesiyle geçirmeyi çok seven bir karakter; fakat o da ailesinin şehir dışında olacağını öğrenir, abisi de sevgilisiyle olacağı için Noel’i yalnız geçireceğini düşünür.



Diziye dair en güzel detaylardan birisi de uyarlandığı romanın yazarları, kitabı yazdıkları sırada aynı Lily ve Dash gibi sırayla birbirlerine gönderip yazmaya devam etmişler. Birisi Dash tarafından bakarken diğeri de Lily tarafından hikâyeye bakmış. Kitabın, bu kadar güzel bir şekilde diziye uyarlanma sebebi belki de bu yüzdendir. İzlerken seyirciye sıkıcı bir şekilde her şeyi aynı anda veya arka arkaya çekimler ile göstermek yerine yavaş yavaş anlatılması daha yerinde olmuş. Çoğunlukla paralel kurgunun kullanıldığı çekimler yapılmış olsaydı bence dizi bu kadar beğenilmezdi.



Dizinin sonlarına doğru partide birbirleriyle karşılaşsalar da ikisinin de deftere yazan kişiler olduklarından haberleri olmuyor. Bilmeden ikisi de birbirinden etkileniyor ve defterde yazıştıkları kişiye karşı kötü hissediyorlar. Artık yavaş yavaş kendileri hakkında ipuçları veriyorlar. Birbirlerini öğrendikleri kısma gelecek olursam, açıkçası dizinin en önemli sahnesi Dash ve Lily’nin, defterde birbirlerine yazdıklarını öğrendikleri sahne olması gerekiyordu; fakat bu sahne bana çok geçiştirilmiş gibi geldi. Daha güzel bir şekilde anlatılabilirdi diye düşünüyorum. Dizi hakkındaki tek olumsuz düşüncem bu sahne; çünkü gerçekten seyircilerin hepsi, birbirlerini öğrenecekleri sahneyi bekliyor ve o yüzden çok güzel bir şekilde işlemişlerdir diye düşünüyordum.

Lily ve Dash her şeyi öğrendikten sonra yaşanılan olaylar yüzünden kırgın gibi gözükseler de yılbaşı gecesi Dash, Lily’yi tüm bu olayların başlangıç yeri olan kitapçıda bekliyor ve Lily de onu yalnız bırakmıyor.




1.266 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page